11.22.17

07:20:41

Виробництво

Виробництво мінеральної природної столової води «Пістинська джерельна» здійснюється згідно вимог наступних чинних нормативних документів: ТИ 18-6-57-84 «Технологическая инструкция по обработке и розливу питьевых минеральных вод»; Санитарные правила для предприятий по обработке и розливу питьевых минеральных вод № 4416-87 та ДСанПіН 4.4.4.-065-2000 «Державні санітарні правила та норми для підприємств щодо виробництва і розливу мінеральних та штучно-мінералізованих вод», а також технологічної інструкції, розробленої у 2006 року фахівцями ТОВ «Тирлич», узгодженої науковцями Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації і курортології (м. Одеса) та робочих інструкцій на окремі види робіт, що діють на підприємстві.

Технологічний процес виробництва складається з цілого ряду стадій, зокрема:

Каптаж джерела:
Ділянка робіт розташована в урочищі Штурбак гірського села Пістинь Косівського району Івано-Франківської області. Каптаж джерела - бак об’ємом 3 м3 встановлено на місці забору води, на глибині 1 м. Дебет джерела складає 1,1 л/сек.

Транспортування:
Транспортування мінеральної води «Пістинська джерельна» від джерела до цеху розливу (2,5 км) здійснюється водопроводом із поліетиленових труб, прокладеному підземно на глибині не менш як 1,2 м від верху труби до рівня землі від насосної станції для підйому води, яка розміщена біля каптажу джерела.

Резервування:
З трубопроводу мінеральна вода поступає у 2 резервуари, об'ємом по 25 м3 кожен із нержавіючої сталі.

Обробка води:
Від каптажної споруди мінеральна вода поступає на установку для фільтрування води. Після фільтрації вода насосом перекачується у сатуратор.

Сатурація:
Насичення мінеральної води двоокисом вуглецю здійснюється в сатураторній установці у відповідності з технологічною документацією. Вміст двоокису вуглецю в результаті сатурації складає не менше 0,3%.

Розлив:
Розлив у пляшки та герметична укупорка мінеральної води поліетиленовими гвинтовими пробками з розривними кільцями проводиться автоматично.
Готові пляшки від термопластмасавтомату на лінію розливу поступають в поліетиленових пакетах по 100 штук, або в картонних коробках по 300 штук та поставляються на установку по розливу.

Бракераж готової продукції:
Пляшки з мінеральною водою подаються на світловий екран, де здійснюється бракераж готової продукції шляхом перевірки прозорості води, наявності у ній сторонніх включень, чистоти внутрішньої і зовнішньої поверхні пляшок, повноти наливу і герметичності закупорювання. Готова продукція з виявленими дефектами відбраковується.

Етикетування:
Пляшки, які відповідають нормативним вимогам, поступають по транспортеру до етикетувального автомата, де на кожну пляшку наноситься поліетиленова етикетка.

Пакування:
Етикетовані пляшки автоматично подаються у термопіч, де формуються у транспортні пакети із термоусадної плівки по 6 чи по 12 шт.

Приймання:
Приймання проводиться у відповідності з вимогами ГОСТ 23268.0.

Зберігання:
Пакети з мінеральною водою штабелюються у вертикальному положенні заввишки не більше п'яти рядів у складі, захищеному від попадання прямих сонячних променів на відстані 1 м від опалювальних пристроїв: температура зберігання коливається від 5°С до 20°С.

Ви тут: Головна Виробництво